Pedagógia-Online webináriumok

2010. november 15-én, vagyis pontosan 1 évvel ezelőtt tartottuk meg az első webináriumot a Pedagógia-Online keretei között. Egy konnektivista képzési kísérlet első előadásában Nahalka István beszélt a tehetség témáról. A kísérlet előadásai alapján az előre meghirdetett témák nyilvános, interneten is közvetített előadásai, vitái, megbeszélései, bemutatói és bemutatkozásai az elmúlt évben kivétel nélkül sikeresen alakultak. Eddig összesen 19 webináriumot szerveztünk, egészen változatos tematikával és változatos műfajban. Voltak szokatlan és érzékenynek mondható témák, civil szervezetek bemutatkozásai, de visszalapozva az egyes közvetítéseket, találhatunk projektbemutatókat is. (a portál felső menüjében őszi és tavaszi félévre bontva visszanézhető az összes program)

Ezt a sorozatot felfoghatjuk úgy is, mint egy átgondolt tematika köré épülő, tudatos tervezés eredménye, de sokkal inkább igaz az, hogy szűkebb szakmai környezetünket ezek a témák, projektek, csoportok érdekelték. Ezekről szerettünk volna beszélni, ezeket szerettük volna megismerni. Nem volt jelentős akadálya annak, hogy ezeket a beszélgetéseket a uStream segítségével élőben és felvételről másokkal is megosszuk, így a konnektivista képzési módszert elhagyva folytattuk a témákat.

A portálnak jelenleg 443 regisztrált tagja van, a facebook oldalt kedvelők száma 135, ami jó eredménynek mondható. Az aktivitás természetesen nem egyforma: vannak rendszeres online nézők, régebben voltak rendszeres online hozzászólók is. Úgy is fogalmazhatunk, hogy kialakult egy törzsközönség és a tagok száma szerényen, de folyamatosan, hétről-hétre növekszik. Az elkövetkező időkre nincsenek különösebb terveink. Ha lesznek témák, amelyeket fontosnak tartunk, vagy olyanok, amelyekről szeretnénk többet hallani, akkor megszervezzük a következő a webináriumot is.

Az eddigi webináriumokért köszönet illeti a technikus kollégákat, a szakmai szervezésben közreműködőket és természetesen azokat a vendégeket is, akik (eddig kivétel nélkül) elfogadták a meghívást. Rengeteg téma van, amiről érdemes beszélni, amivel érdemes foglalkozni. Ahogy eddig, ezután is szívesen fogadunk javaslatok, ötleteket, hogy mi legyen a következő téma és természetesen várunk mindenkit szeretettel online és offline 🙂

Szerző: Bejegyzés időpontja: | Kategória: Egyéb