XI. EDUCATIO – Az iskolapedagógia jövője az osztályteremben és online környezetben

Sok rendezvénnyel kapcsolatban írtam már, hogy kihagyhatatlan, nincs ez másként az EDUCATIO szakkiállítással kapcsolatban sem. Nagyon jó légkörben, igazi workshop és pavilon jelleggel találkozik a felsőoktatás, közoktatás. Rövid folyosói beszélgetések azokkal, akikkel csak ilyen ritkán lehet találkozni. Hosszas nézelődés azok között, akiket lehet, hogy jövőre mi fogunk tanítani. A mozgalmas kétnapos kavalkádhoz rendelt “A fókuszban a közoktatás” konferencia is jó ötletnek bizonyult, igaz így meglehetősen zsúfolt volt a program. Vagy két napig, vagy szimultán kellett volna jelen lenni. Péntek reggel az elsők között léptem az épületbe, így szerencsés módon elkerültem a bejutással kapcsolatban később kialakult tömeget és a várakozást.

A konferencia szervezőinek a felkérésre harmadik alkalommal gondoltam át az iskolapedagógia jövőjével kapcsolatos elképzeléseimet. Először az eLearning fórum, második alkalommal a SULINETWORK adott lehetőséget, hogy elmondjam, amit ezzel kapcsolatban gondolok. A folyamatos újragondolás természetesen kismértékben mindig változtatta a prezentációt, ennek a fejlődéstörténete slideshare is követhető. Az EDUCATIO előadás a következőképpen alakult:

A sportcsarnok “küzdőtéren” az intézmények bemutatkozása igen sokszínű formában valósult meg. Volt élő állat ketrecben (nyulat láttam és valami mást is), lehetett sorban állni frissen készült ételekért. A PPK pultja ehhez képest almát, jelvényt és karkötőt kínált a tájékoztató anyagok és tájékoztató hallgatók mellett, ahogy az alábbi kép is mutatja 🙂

Szerző: Bejegyzés időpontja: | Kategória: Egyéb